UpaIjen aIarm širom regiona: Djevojčice se masovno javljaju Ijekarima, a oni nakon pregleda moraju da zovu roditelje - nikom nije jasno šta se dešava, povedite računa o 0vome, to može biti i vaše dijete
Breaking News

UpaIjen aIarm širom regiona: Djevojčice se masovno javljaju Ijekarima, a oni nakon pregleda moraju da zovu roditelje – nikom nije jasno šta se dešava, povedite računa o 0vome, to može biti i vaše dijete

Kada je u pitanju rast svijesti, kada je u pitanju mijenjanje stavova i mišljenja, u nekim stvarima ljudi će uvijek ostati isti. Smatra de da djevojke trebaju biti svijesne sebe i da ne trebaju stupati u odnose prije nego to postanu. Moramo da kažemo kako se sve više djevojaka javlja ljekarima zbog neželjene tru’dnoće, što je sve zabr1nulo i tu informaciju žele da podijele sa javnošću kako bi se poduzele neke više mjere.

Kako oni kažu u Novom Sadu i Pančevu je prošle godine bilo 16.232 djevojaka koje nisu željele da zadrže be’bu, a od toga ih je samo na kraju 9 posto r0dilo to isto dijete. Moramo da kažemo kako su to djevojčice koje nisu ni blizu punoljetstva i koje se pIaše za sve..

Djeca nisu dovoljno edukovana na ovu temu, kažu stučnjaci, bolje da se o tome priča i da oni znaju kako da se zaštite nego da se šuti i da dolazi do ovakvih situaicja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *