Velika greška koju nikad ne smijete napraviti sa svojim pasošem! Može vas skupo koštati
Breaking News

Velika greška koju nikad ne smijete napraviti sa svojim pasošem! Može vas skupo koštati

Općenito se smatra da je posjedovanje važećeg pasosa nužan uslov za međunarodna putovanja. Međutim, ključno je razumjeti da samo posjedovanje pasosa možda neće biti dovoljno. Katy Nastro, stručnjakinja za zračna putovanja, ističe ključni element na koji morate obratiti pozornost u vezi sa pasošima.

Uobičajena je praksa u brojnim zemljama da se odredi određeno razdoblje valjanosti za pasose nakon predviđenih datuma putovanja. Kao što ističe Katy Nastro, nekoliko zemalja, posebno u Aziji i na Bliskom istoku, provode zahtjev šestomjesečne valjanosti nakon datuma putovanja.

Ako namjeravate putovati u Vijetnam tokom jula, vaš pasoš mor važit do januara.  Važno je napomenuti da vam određeni zračni prijevoznici mogu uskratiti privilegije ukrcaja ako se ne pridržavate ovog ključnog vremenskog okvira kada stignete u zračnu luku. Prije planiranja bilo kakvog putovanja, ključno je za globalne istraživače da se upoznaju s različitim trajanjem valjanosti  pasosa koje zahtijeva svako odredište.

Za putnike je ključno da temeljito ispitaju zahtjeve za ulazak na svoje namjeravano odredište kako bi osigurali usklađenost s propisima o valjanosti pasosa, kako je naglasio Alwadish. I Alwadish i Nastro primijetili su primjetan nedostatak razumijevanja kada su u pitanju propisi vezani uz valjanost pasosa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *