Zašto Arapkinje u 6. deceniji izgledaju kao djevojčice, a naše žene gube sjaj u 30-im: Tajna je u ovih 5 stvari!
Breaking News

Zašto Arapkinje u 6. deceniji izgledaju kao djevojčice, a naše žene gube sjaj u 30-im: Tajna je u ovih 5 stvari!

Arapkinjee su poznate po svojoj posvećenosti održavanju svog izgleda i koriste niz od pet različitih metoda kako bi to postigle. Provodeći svoje istraživanje, naučnici su došli do zapanjujućeg otkrića o besprijekornom stanju kože arapskih žena. Ove žene su uspješno sačuvale mladalački izgled i do šezdesetih godina marljivo slijedeći pet osnovnih smjernica:

Pune i guste obrve

Arapkinje imaju prirodno guste obrve koje marljivo njeguju koristeći specijalizirana ulja. Za razliku od drugih, rijetko pribjegavaju pinceti, umjesto toga odlučuju da sačuvaju originalnu suštinu svojih obrva dok graciozno sazrijevaju tokom vremena.

Eyeliner

Oči se mogu poboljšati i učiniti upečatljivijim uz pomoć nezamjenjive kozmetike poznate kao olovka za oči. Ovaj svestrani proizvod ima sposobnost da istakne oči na različite načine, omogućavajući niz izgleda koji mogu biti ili potcijenjeni i autentični ili hrabri i teatralni.

Posjeta hamamu

Kada zakoračite u hamam, odmah vas preplavi osjećaj spokoja, dok nježna toplina pare zagrli vašu kožu, oslobađajući teret svakodnevnog postojanja. Ritmički tok vode stvara umirujući ambijent, prenoseći vas u mirno stanje uma. Unutar mirnih zidova hamama nalazi se utočište posvećeno brizi o sebi, koje nudi utočište od haosa vanjskog svijeta i pruža priliku da se ponovo povežete sa sobom na dubokom nivou.

Održavanje oralnog zdravlja

Arapkinje su veoma ponosne na svoje blistave, besprijekorne osmijehe, što se može pripisati njihovoj posvećenosti oralnom zdravlju. Arapski narodi često su zaslužni za uvođenje prakse pranja zuba u Evropu, ističući njihov pedantan pristup higijeni zuba koristeći organske tehnike.

Vrhunska kozmetika, formulirana na bazi ulja

Kada je u pitanju briga o svojoj koži i kosi, arapske žene radije koriste organske kozmetičke proizvode. Odlučuju se za posebna ulja za postizanje sjajne i duge kose. Isti nivo pažnje posvećuje se i svom tijelu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *