Evo zašto noću uvijek trebate zatvarativrata od spavaće sobe: Razlog je veoma bitan!
Breaking News

Evo zašto noću uvijek trebate zatvarativrata od spavaće sobe: Razlog je veoma bitan!

Postoje različiti razlozi zbog kojih mnogi pojedinci odlučuju držati vrata otvorena, u rasponu od pogodnosti slušanja svoje djece u susjednoj prostoriji do osiguravanja uravnotežene raspodjele temperature u prostoru.

Većina pojedinaca, blizu 60 posto, nastoji pronaći jednostavnost u ovom pristupu i ne ulazi previše duboko u materiju. Jednostavno prisustvo otvorenih ili zatvorenih vrata spavaće sobe ima moć da odredi sudbinu nečijeg života, naglašavajući njen značaj u pitanjima života i smrti.

U Americi, opsežno istraživanje koje je proveo Institut za sigurnosna istraživanja (FSRI) pokazalo je da većina pojedinaca vjeruje da je ostavljanje vrata otvorena dok spavaju sigurnija opcija.

Suprotno popularnom mišljenju, stvarnost je sasvim suprotna! Konkretno, kada su vrata zatvorena, to efikasno sprečava brzo širenje plamena tokom požara, smanjuje prisustvo štetnog dima, povećava nivo kiseonika u prostoriji i snižava temperaturu.

U saradnji između sigurnosnih organizacija i vatrogasaca tokom značajne kampanje u Americi, naglašeno je da zatvorena vrata mogu igrati ključnu ulogu u spašavanju života, jer postoji samo uska prilika da se izbjegne požar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *