Evo koliko dugo piletina smije da stoji u frižideru, a koliko u zamrzivaču? Odgovor će vas iznenaditi
Breaking News

Evo koliko dugo piletina smije da stoji u frižideru, a koliko u zamrzivaču? Odgovor će vas iznenaditi

Hladnjak je često odabrana opcija za skladištenje piletine zbog svoje praktičnosti. Međutim, često postoji neizvjesnost oko sigurnog trajanja skladištenja piletine na ovaj način. Bilo da je piletina kuhana ili sirova, može se čuvati različita razdoblja, u rasponu od nekoliko dana do cijele godine. Na trajanje skladištenja utječe hoće li se piletina držati u hladnjaku ili smrznuta.Koliko dugo se preporučuje čuvanje piletine u hladnjaku?

Sirovo meso peradi, uključujući piletinu i puretinu, može se čuvati u hladnjaku idealno 1-2 dana. S druge strane, kuhana piletina može se sigurno čuvati u hladnjaku otprilike 3-4 dana. Proces hlađenja učinkovito inhibira rast bakterija usporavanjem njihove stope razmnožavanja na temperaturama ispod 4°C. Kako biste održali svježinu piletine, preporučljivo je staviti je u zatvorenu posudu i čuvati u hladnjaku. Međutim, ako namjeravate pohraniti piletinu dulje vrijeme, zamrzavanje je preporučena opcija.

Ako želite zadržati svježinu sirove piletine, zamrzivač je pravi izbor. Sirovu piletinu možete čuvati u zamrzivaču najviše devet mjeseci. Međutim, ako imate cijelo pile koje želite zamrznuti, ono se može sigurno čuvati do godinu dana. S druge strane, ako ste već skuhali piletinu i želite je zamrznuti, može trajati od 2 do 6 mjeseci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *