Grčevi u nogama problem su mnogih: Evo kako nastaju i trik kako da ih se riješite u sekundi!
Breaking News

Grčevi u nogama problem su mnogih: Evo kako nastaju i trik kako da ih se riješite u sekundi!

Grčevi u nogama često se pripisuju nedostatku esencijalnih elektrolita poput magnezija, kalija, kalcija i natrija u krvotoku, što potvrđuju znanstvena istraživanja. Pojačano znojenje ili konzumacija diuretika može smanjiti njihovu razinu. Spazme prvenstveno izazivaju magnezij i kalcij koji se također brzo i učestalo izbacuju iz tijela.

Osim nedostatka minerala, grčevi u nogama mogu nastati i zbog nošenja neudobne obuće, spuštenih stopala, degenerativnih promjena na zglobovima stopala, nepravilnog sjedenja ili nekih bolesti lokomotornog sustava. Za prevenciju grčeva nužno je redovito vježbanje, održavanje dobre cirkulacije, dnevni unos najmanje jedne i pol litre tekućine te dovoljna opskrba organizma mineralima.


Čvrsto uhvatite prste na nozi koja doživljava grč te ih brzo i snažno povucite prema svom tijelu. Ako je nelagoda intenzivna, zadržite se i nastojte zadržati stopalo u tom određenom položaju, cijelo vrijeme koristeći drugu ruku kako biste nježno gnječili zahvaćeni mišić. Nadamo se da vam je ovo bilo od koristi, a za više zanimljivog sadržaja nastavite da nas pratite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *