Kako natjerati orhideju da ponovo procvjeta: Tajna je u ovom super rastvoru - Kako ovo prije nisam znala? (Foto)
Breaking News

Kako natjerati orhideju da ponovo procvjeta: Tajna je u ovom super rastvoru – Kako ovo prije nisam znala? (Foto)

Osim osiguravanja odgovarajućeg svjetla i hrane, zadatak zalijevanja orhideja razvio se u specijalizirano područje proučavanja. Ipak, postoji nevjerojatno jednostavna tehnika koja osigurava da će vaša orhideja stalno cvjetati i zadržati svoj besprijekoran izgled. Ključ leži u posebnoj tekućini koja zauzima posebno mjesto u srcu ovog veličanstvenog cvijeta, nadilazeći čak i važnost vode.

Orhideja zahtijeva obilje njege i brige. Među cijenjenim cvjetnim plemićima, orhideja se ističe kao izuzetno nježna biljka. Kako biste oživjeli svoju orhideju i svjedočili cvjetanju živopisnog i raskošnog cvijeća, jednostavno pripremite mješavinu zelenog čaja.

Poželjna opcija bila bi upotrijebiti onu koja je dostupna u trgovini zdrave hrane, iako postoji i alternativa korištenju one koja se nalazi u filter vrećicama. Zeleni čaj pripremite na uobičajen način – jednu filter vrećicu stavite u dva decilitra vruće vode ili dodajte žlicu zelenog čaja u prahu.  Ostavite da se strmi desetak minuta.

Nakon toga izvadite vrećicu čaja ili procijedite čaj ako ste se odlučili za varijantu iz trgovine zdrave hrane. Na kraju ostavite čaj da se ohladi. Uzastopnih pet dana prihranjujte orhideju zalijevajući je dnevno s dvije kašike hladnog čaja, nakon čega slijedi dva dana pauze u korištenju te tekućine za zalijevanje biljke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *