Savjeti doktora Čubrila za najbrže pražnjenje crijeva: “Pred spavanje pojedite ovu voćku i ona će očistiti crijeva kao budložer”
Breaking News

Savjeti doktora Čubrila za najbrže pražnjenje crijeva: “Pred spavanje pojedite ovu voćku i ona će očistiti crijeva kao budložer”

Dr Dejan Čubrilo, cijenjeni stručnjak sportske medicine i profesor fiziologije, učinkovito je otklonio nesporazume oko teme detoksikacije. “Trenutno je ludilo za detoksikacijom zahvatilo svijet. Ipak, nisam za sudjelovanje u kratkotrajnim detoksikacijama poput popularnog ‘trodnevnog detoksikacije’ ili ‘trodnevnog posta’. Osim toga, ne podržavam ideju oslanjanja samo na 10-dnevno čišćenje sokovima.

Iz moje perspektive, od ključne je važnosti promatrati detoksikaciju kao sveobuhvatan sistem. Kada naš probavni trakt ne funkcionira optimalno, hrana postaje osjetljiva na štetne mikroorganizme poput bakterija i gljivica. Ovi mikroorganizmi cvjetaju u nehigijenskom okruženju.”

On predlaže da se umjesto traženja lijeka pozornost usmjeri na stvaranje okruženja koje destimulira nastanak masne jetre. Prirodna posljedica ovog stanja je povećanje razine inzulina, što zauzvrat rezultira nakupljanjem masti u jetri – proces koji je u skladu s predviđenom svrhom inzulina.

Tokom procesa detoksikacije, vrlo je preporučljivo potpuno ukloniti jaja iz vaše prehrane. Nije preporučljivo konzumirati mlijeko ni u jednom trenutku tokom faza detoksikacije. Osobe starije od 30 godina trebaju se suzdržati od konzumacije mlijeka. Mliječni proizvodi predstavljaju značajniju prepreku za probavni sustav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *