Osam čena bijelog luka stavila u litar vode, pa se desilo čudo: Cijelo tijeIo joj zahvalno, radila to 7 dana svako jutro (Recept)
Breaking News

Osam čena bijelog luka stavila u litar vode, pa se desilo čudo: Cijelo tijeIo joj zahvalno, radila to 7 dana svako jutro (Recept)

Neki odluče koristiti ovu mješavinu u momentu kada shvate da imaju prve simptome od prehlade, pa sve što je vama potrebno kako biste napravili ovu smjesu jeste 8 čena bijelog luka, te jedan litar obične vode. Bijeli luk morate očistiti i svako čeno ćete prepoloviti, te malo svako to čeno isprati vodom pa ga staviti u jednu teglu. Na sve to ćete staviti jedan litar vode i teglu zatvoriti pa je staviti u frižider na sat vremena prije nego što ćete je koristiti.

Kada se budete odlučili da konzumirate ovu mješavinu, onda je potrebno da vi promiješate jednu četvrtinu šolje ove vode sa šoljom obične vode. Ovaj lijek ćete prvi dan piti na svaki sat i po novu dozu u toku dana, pa tokom drugog dana je potrebno ovu mješavinu piti svaka dva sata otprilike.

Poslije toga vi možete da ovu mješavinu konzumirate par puta na dan, a četvrtog dana ćete napraviti novu dozu i koristiti je u sljedećim danima, te je uvijek obavezno da vašu mješavinu cijelo vrijeme držite u frižideru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *