Dobre vijesti za penzionere: Evo šta su najstariji građani do sad dobili, a kakve ih tek beneficije očekuju (Foto)
Breaking News

Dobre vijesti za penzionere: Evo šta su najstariji građani do sad dobili, a kakve ih tek beneficije očekuju (Foto)

U svjetlu sporog rasta penzija, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je važnost da se u bliskoj budućnosti kao prioritet posveti pažnja penzionerima.

U protekle dvije godine došlo je do značajnog povećanja penzija od 56 odsto, kako je naglasio Vučić. Vrijedi napomenuti da su penzioneri na kraju prethodne godine dobili jednokratnu pomoć od 20.000 dinara.

Osim toga, od početka godine došlo je do značajnog povećanja penzija za 14,8 posto, a ova poboljšana davanja podijeljena su početkom februara. Nadalje, potpuno je uvođenje penzionerskih kartica uspješno završeno, sa preko 1,1 milion od 1,7 miliona penzionera koji koristi program.

Pružajući utjehu penzionerima, on ih je uvjerio da nema razloga za brigu jer projekcije govore da će se prosječna penzija do 2025. godine kretati od 450 do 460 eura. Takođe, penzioneri, posebno oni sa najnižim primanjima, dobijaju dodatnu naknadu za pomoć u plaćanju električne energije.

Vlada je uvela politiku koja omogućava penzionerima da smanje troškove struje za 1.000 dinara tokom cijele grejne sezone. Jedini uslov je da račun bude na njihovo ime. Na sreću, ovaj proces je automatizovan, eliminišući potrebu da penzioneri čekaju u redu ili skupljaju papire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *