Svi to rade kada tek ustanu i zbog toga se debljaju: Jutarnja navika koju trebate prestati raditi
Breaking News

Svi to rade kada tek ustanu i zbog toga se debljaju: Jutarnja navika koju trebate prestati raditi

Zbog ovih grešaka koje radite ujutru se samo debljate:

Preskačete doručak – Doručak je najbitniji obrok i ne biste trebali da ga preskačete. Ukoliko to radite, onda samo pravite kontra efekat. Debljat ćete se.  Možda volite da ujutru samo poijete kafu, ali ni to nije dobro za želudac. Praktikujte da doručujete.

Ne pijete čašu vode na prazan stomak – Možda vam voda ne zvuči primamljivo kada tek ustanete, ali  voda na prazan stomak je odličan potez. Praktikujte da pijete čšu vod ena prazan stomak ujutro. Možete dodati i malo limuna.

Ne vježbamo – Da bismo imali željenu figuru potrebno je da se zdravo hranimo i budemo fizički aktivni. Mnogi neće da vježbaju ujutru, nemaju volje za tim i tako prave grešku. Radite vježbe ujutru. Vidjet ćete kako ćete se bolje osjećati.

Stresiramo se – Desi se da smo u nekom grču čim ustanemo. Razlog tome je  obično stres. Pogotovo kada imamo neki bitan događaj ili imamo ispit ili se osjećamo tako zato što idemo na posao.  Koliko god možete, trudite se da se ne stresirate. Radite aktivnosti koje volite i koje će vas opustiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *