Neuropsihijatar otkriva: Evo šta poza u kojoj najčešće spavate govori o vama - ovo morate znati
Breaking News

Neuropsihijatar otkriva: Evo šta poza u kojoj najčešće spavate govori o vama – ovo morate znati

Nakon opsežnog proučavanja obrazaca spavanja hiljada dobrovoljaca, engleski neuropsihijatar Chris Izikovski došao je do ove tvrdnje. Vaše licne karakteristike mogu se povezati i s određenim položajima spavanja i s određenim navikama koje pomažu zaspati. Položaj u kojem spavate može otkriti zanimljive spoznaje o vašoj osobnosti i navikama. Zauzmite ležeći položaj, s glavom okrenutom u stranu i rukama ispruženim pored sebe. Stav vojnika podsjeća na držanje koje se često zauzima tijekom sesija joge posvećenih dubokoj meditaciji. Osobe koje muče intenzivne glavobolje prirodno gravitiraju prema ovoj pozi jer učinkovito ublažava njihovu nelagodu.

Idealan položaj za optimalno zdravlje leđa je onaj koji održava ravnu kicmu. Kako biste poboljšali opuštanje, razmislite o stavljanju jastuka ispod koljena. Nedostatak povjerenja u sebe često se odražava u zauzimanju položaja fetusa.

Zauzmite položaj fetusa ležeći na boku s koljenima stisnutima i povučenima prema prsima, dok su ruke prekrižene ispred lica. Ovaj položaj za spavanje je prikladno nazvan zbog sličnosti s položajem bebe u majčinoj utrobi. Prema istraživanju profesora Izikovskog, uglavnom su žene te koje zauzimaju ovaj položaj dok spavaju, osobito tijekom mjesečnog ciklusa kada doživljavaju različite stupnjeve nelagode u stomaku.

Ležanje na trbuhu omogućuje vam da na trenutak pobjegnete od stvarnosti. Oni koji osjećaju bol u donjem dijelu leđa često pronalaze olakšanje zauzimanjem položaja leta ili slobodnog pada, što uključuje ležanje na trbuhu. To je jedini način na koji mogu uspješno utonuti u san. Odabirom spavanja u ovom položaju pokazujete nevoljkost da se suočite s istinom i otkrivate skrivene osjećaje nesigurnosti. Za dobrobit vašeg zdravlja, važno je izbjegavati ovaj položaj jer može uzrokovati opterećenje vrata i čeljusti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *