Bio je najljepši pjevač u cijeloj Jugoslaviji, a evo šta je ostalo od njega: Danas se niko ne želi ni slikati s njim (Foto)
Breaking News

Bio je najljepši pjevač u cijeloj Jugoslaviji, a evo šta je ostalo od njega: Danas se niko ne želi ni slikati s njim (Foto)

Poznati hrvatski pjevač Vlado Kalember svoj je umjetnički put započeo kao član grupe Srebrena Krila. Izvan granica bivše Jugoslavije, Vlado je pored Srebrnih krila ostvario značajan uspjeh. Vlado, strastveni korisnik društvenih mreža, ne samo da objavljuje svoje sadašnje slike, već dijeli i fotografije sa svojih nastupa i uspomene iz mladosti.

Još u njegovim ranim danima, Vladi su se divile bezbroj žena širom bivše Jugoslavije. Vladin trajni šarm i privlačnost potvrdila je i bivša supruga, koja je odvojila vrijeme da prokomentariše jednu od njegovih fotografija i opisala ga kao zgodnog.

Porijeklom iz grada Strumice u Severnoj Makedoniji, došao je na svijet dok je njegov otac ispunjavao svoje vojne dužnosti.. Njegov otac Mićo je iz okolice Oravca kod Korenice, a majka Julka je iz Liča.

Sa samo dva mjeseca preselio se u Zagreb sa roditeljima i starijom sestrom Mijom. Otac mu je dao njegovu prvu gitaru, dok mu je djed po majci dao uvodnog govornika. Nakon veze sa izuzetno vještom violončelistkinjom Anom Rutzner, sada uživa u ulozi oca voljenog njihovog sina Dariana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *