“Krvna slika mi je bila fantastična, ništa nije ukazivalo na probleme”: Evo kako je Dejan Pantelić saznao da ima rak
Breaking News

“Krvna slika mi je bila fantastična, ništa nije ukazivalo na probleme”: Evo kako je Dejan Pantelić saznao da ima rak

Prošlo je više od desetljeća otkako je cijenjeni voditelj Dejan Pantelić dobio srceparajuću dijagnozu karcinoma krajnika. Bio je podvrgnut višegodišnjem liječenju, srećom s pozitivnim rezultatima. Možda je netko primijetio promjenu u tonu njegova glasa, jer promuklost služi kao značajan znak ove opasne bolesti. Zadatak točnog prepoznavanja bolesti u njezinim ranim fazama predstavlja značajnu prepreku za zdravstvene djelatnike.

Obično se prisutnost bolesti ne otkrije dok se već ne proširi na obližnja tkiva ili zahvati jezik i limfne čvorove. Primarna manifestacija raka krajnika je otežano gutanje, često praćeno osjećajem da je hrana zapela u grlu. Nadalje, jedan od krajnika može postati povećan, krv može biti prisutna u slini, nelagoda u ustima, uporna rana ili čir u ustima, grlo može postati hrapavo, govor može postati nejasan i jaka bol se može pojaviti u uho.

Tokom prezentacije, govornik je naglasio da on nije pokazivao tipične simptome i ostao nesvjestan svog stanja. Kad je razmislio o svom susretu, Dejan se prisjetio nedostatka fizičke nelagode, ali prikrivenog osjećaja nelagode. Odlučio je ne privlačiti pozornost na problem koji se krio ispod njegovih krajnika, problem koji se postupno širio i vršio pritisak na jednu od njegovih žlijezda. Unatoč konzultacijama s nekoliko liječnika, nije osjećao nikakvu bol.

U početku rak ne uzrokuje bol; međutim, ima potencijal da to učini tokom vremena. Njegova krvna slika bila je odlična i nije imao povijest pušenja ili konzumiranja alkohola. Na prvi pogled činilo se da je njegov krajnik u dobrom stanju. Tek nakon opsežne operacije pokazalo se da postoji začepljenje ispod krajnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *