"Nisam ja taj koji je to učinio" Otac dječaka ubice ponovo šokirao u sudnici: Iz ugledne sam porodice, ne treba da robijam!
Breaking News

“Nisam ja taj koji je to učinio” Otac dječaka ubice ponovo šokirao u sudnici: Iz ugledne sam porodice, ne treba da robijam!

Dječakov otac je izrazio kajanje zbog nesretnog incidenta, ali je čvrsto izjavio da se ne može smatrati odgovornim jer je odrastao u uglednoj porodici i nije imao nikakvu ulogu u događajima koji su se desili.

U jeku ispitivanja, otac mlade osobe odgovorne za srceparajući incident koji se dogodio u Osnovnoj školi Vladislav Rybnikar 3. maja prošle godine dao je sljedeću izjavu. Važno je podsjetiti da je dječakov otac optužen da je vodio svog 13-godišnjeg sina na streljanu i podučavao ga rukovanju vatrenim oružjem koje je naknadno korišteno u masakru.

Osim toga, postoje tvrdnje da se nije pridržavao zakonskih zahtjeva za odgovarajuću sigurnost oružja. Otac je odmah uhapšen na dan incidenta, a nedavno je prevezen sa mjesta pritvora u sudnicu. Tokom sudskog postupka suočio se sa ožalošćenim roditeljima, što je bila prva instanca takvog ispitivanja.

Taj trenutak je bio od velike važnosti jer im je status žrtve, koji im je dat prethodnim suđenjem, omogućavao prisustvo u sudnici i učešće u sudskom postupku. Među roditeljima je preovladavalo pitanje da li se kaje zbog postupaka svog sina tog kobnog dana.

Tokom čitavog suđenja, otac trinaestogodišnjeg počinioca je uporno tvrdio da nije kriv za radnje svog sina. Kada su ga roditelji ispitivali, on je čvrsto i samouvjereno ostao pri svojoj nevinosti, rekavši: “Odgovornost za događaje od 3. maja ne može se pripisati meni. Uložio sam sve napore da spriječim ovaj tragični incident.”

Sudnica je bila zatečena njegovim odgovorima, kao i uvjerenjem da, budući da je nevin, ne smije biti osuđen na zatvorsku kaznu. Prema riječima našeg svjedoka, koji je svjedočio incidentu, u prostoriji je vladao neosporan osjećaj napetosti jer su se roditelji suočili s ocem djeteta koji je tog kobnog dana prethodne godine unio mrak u njihove živote.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *