Srbin se zaposlio kod Albanca u Prizrenu, a onda je uslijedio šok: “Ušao sam u radionicu, on me pozvao i rekao da…”
Breaking News

Srbin se zaposlio kod Albanca u Prizrenu, a onda je uslijedio šok: “Ušao sam u radionicu, on me pozvao i rekao da…”

“Došao sam na ovu lokaciju prije otprilike godinu dana s namjerom da se zaposlim i imao sam sreću da nađem posao u oblasti servisa motora. Zbog ograničenih mogućnosti zaposlenja u Brezovici, odlučio sam da radim. za mog prijatelja u zamjenu za kompenzaciju.

Moje težnje da pronađem odgovarajući posao su se ispunile po dolasku. Trenutno sam zaposlen i nemam poteškoća, sve se odvija sasvim normalno. Obim posla je konstantno stabilan, dok motore vrijedno servisiramo“, rekao je čovjek srpskog porijekla.

U zajednici u kojoj je zaposlen brzo je osvojio srca svih i svi su ga srdačno prigrlili. “Oni me veoma poštuju, kao da sam već bio tamo, zanemarujući moju srpsku etničku pripadnost i manjinski status, već me prihvataju kao jednog od svojih.”

Iako je njegovo znanje albanskog jezika ograničeno, i dalje je u stanju da efikasno komunicira i sa klijentima i sa komšijama, uprkos njegovoj borbi sa složenijim riječnikom. “Jezička barijera mi uopšte ne predstavlja problem. Nekad sa mnom razgovaraju na albanskom, a nekad neko zna bošnjački ili srpski.

Većina njih je svesna mog srpskog porijekla, ali niko nije dovodio u pitanje moje prisustvo ovdje. Nikada nisam naišao na negativne primjedbe ili upite u vezi sa svojom odlukom da budem ovdje.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *