Otkrivena najveća zmija na svijetu! Zastrašujući snimak - monstrum ima 200 kg, naučnici potvrdili da je u pitanju nova vrsta (Video)
Breaking News

Otkrivena najveća zmija na svijetu! Zastrašujući snimak – monstrum ima 200 kg, naučnici potvrdili da je u pitanju nova vrsta (Video)

Unutar ogromne amazonske prašume pojavilo se izvanredno otkriće – najveća zmija ikada dokumentovana! Sa velikom hrabrošću, profesor i TV voditelj Freak Wonk neustrašivo je prišao ogromnoj sjevernoj zelenoj anakondi, dugoj nešto manje od osam metara i teškoj skoro 200 kilograma.

Profesor Vonk nije bio zabrinut zastrašujućim prisustvom anakonde, iako je njena glava bila velika kao i ljudska. U ovom nevjerovatnom videu, hrabri holandski biolog neustrašivo pliva pored džinovske anakonde.

Džinovska anakonda, poznata vrsta u Amazoniji, poznata je od davnina. Međutim, nedavno objavljena studija otkrila je postojanje posebne vrste poznate kao sjeverna zelena anakonda. Radeći zajedno sa raznolikim timom od 14 naučnika iz devet zemalja, došlo se do revolucionarnog otkrića o zelenoj anakondi, najvećoj vrsti zmije na našoj planeti.

Prilično je fascinantno otkriti da se zelene anakonde mogu kategorizirati u dvije različite vrste. Oni koji se nalaze u sjevernim dijelovima Južne Amerike, kao što su Venecuela, Surinam i Francuska Gvajana, izgleda da pripadaju sasvim drugoj vrsti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *