Evo šta nam donosi mart, dobro se pripremite: Nevrijeme kreće od ovog datuma (Foto)
Breaking News

Evo šta nam donosi mart, dobro se pripremite: Nevrijeme kreće od ovog datuma (Foto)

Postepeno se približavamo kraju februara, a uskoro će uslijediti i dolazak marta, mjeseca koji najavljuje dolazak proljeća. Međutim, kada se osvrnemo na proteklih nekoliko godina, postaje jasno da zima i jesen postepeno nestaju. Narednih dana bit će uglavnom suho i prohladno, ali malo toplije od normalnih temperatura.

Ulaskom u drugi dio sedmice, južni krajevi će osjetiti jačanje, što će rezultirati primjetnim porastom temperatura. Od petka, kako primarni ciklon jača nad zapadnom Evropom i formira sekundarni ciklon na sjevernom Jadranu, možemo očekivati ​​česte padavine uz relativno blage uvjete.

Međutim, važno je napomenuti da će sve snježne padavine biti ograničene na veće nadmorske visine. Gledajući unaprijed, trenutno nema naznaka značajnijeg zahlađenja do kraja mjeseca i početka marta. Trenutno se čini da početak marta karakteriše nestabilnost, jer se u višim planinama očekuju česte kiše i snježne padavine, dok se u nizinama ne predviđaju značajnije zahlađenje i snježne padavine.

Kako meteorolog nagovještava, preovlađujuće suho i toplo vrijeme koje se zadržalo veći dio sedmice doživjet će značajnu promjenu od 23. u mjesecu, prelazeći na nestabilnije uslove koje karakterišu česte padavine, dok se očekuje relativno visoka temperatura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *