Poznati psihijatar tvrdi: “Izgovarajte ovu rečenicu 3 puta dnevno mjesec dana i dogodit će se čudo!”
Breaking News

Poznati psihijatar tvrdi: “Izgovarajte ovu rečenicu 3 puta dnevno mjesec dana i dogodit će se čudo!”

Dok je praktikovao u pariškoj bolnici, Emile Couet, poznati psihijatar iz Francuske, izveo je nevjerovatan eksperiment na svojim pacijentima. Kao komponentu njihovog preporučenog “tretmana”, on ih je uputio da ponavljaju frazu “Svakim danom se osjećam sve bolje i bolje” tri puta dnevno.

Psihijatar je pacijentima naglašavao važnost ne samo mehaničkog recitovanja ove rečenice, već ih je, naprotiv, ohrabrivao da je izraze radosnim i optimističnim ponašanjem. Za samo mjesec dana pacijenti pod vodstvom ovog uvaženog psihologa privukli su pažnju ne samo u bolnici već i širom Francuske.

Za samo mjesec dana teško bolesni pacijenti su doživjeli značajan oporavak, a nekolicina je čak uspjela izbjeći neophodnost operacije. Potvrda Paracelsusove teze o moći vjere da proizvede čudesne rezultate ilustruje ova izjava.

Postoji duboka veza između naših misli i stanja našeg zdravlja, jer su mentalno i fizičko blagostanje pojedinaca neosporno isprepleteni. Važan psihološki princip kaže da verbalni izrazi naklonosti, simpatije i poštovanja mogu poboljšati dobrobit i energiju osobe koja prima ova osjećanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *