Ako vam se u blizini očiju pojavilo masno tkivo: Nipošto ga nemojte stiskati, morate učiniti sljedeće da nestane! (Foto)
Breaking News

Ako vam se u blizini očiju pojavilo masno tkivo: Nipošto ga nemojte stiskati, morate učiniti sljedeće da nestane! (Foto)

U predjelu oko očiju mogu se uočiti male naslage masti, koje podsećaju na bubuljice. Iako u početku izgledaju bezopasno, ove žućkaste izrasline imaju sposobnost da traju neograničeno.

Sastav ovih naslaga određuje njihovu konzistenciju, koja može varirati od mekih do tvrdih. Ako je zdravstveno stanje uzrok nakupljanja holesterola, preporučuje se da se fokusirate na rješavanje temeljnog problema koji je rezultirao nakupljanjem.

Postoje različiti prirodni pristupi za efikasno eliminisanje naslaga holesterola:

Kako biste iskusili prednosti jabukovog sirćeta, uronite vatu u ocat i dajte je na područje koje vam je potrebno. Ostavite vatu da ostane na mjestu otprilike 30 minuta, a zatim očistite područje mlakom vodom. Za osobe s kožom koja je lako iritirana, razrijedite ocat s vodom i ponovite ovaj postupak više puta tokom dana.

Za ublažavanje nelagode, jednostavno uzmite mali dio kore banane i lagano umasirajte unutrašnju stranu na područje koje osjeća nelagodu. Pustite umirujuće osobine da rade svoja čuda tokom cijele noći, a ujutro isperite to područje toplom vodom. Važno je održavati redovnost, pa vodite ovaj ritual svaki dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *