Dobro znamo koliko je bijeli luk zdrav, ali 0vo do sada nismo znali: Voda od bijelog luka pravi čuda - pogledajte recept
Breaking News

Dobro znamo koliko je bijeli luk zdrav, ali 0vo do sada nismo znali: Voda od bijelog luka pravi čuda – pogledajte recept

Bijeli luk je veoma zdrav.  Ovdje vam donosimo prirodni lijek koji pravi čuda: Bijeli luk jača imunitet, ima antibakterijsko, antigljivično i  antivirusno dejstvo.  Savjetuje se da ga konzumirate, barem po čehno-dva. Možete ga konzumirati kao dodatak hrani, a također možete da napravite i ovaj prirodni lijek koji će očistiti vaš organizam od t0ksina, ojačati organizam.

Uzmite nekoliko čehni bijelog luka, očistite  i prepolovite. Prirpemite litar vode.  Otprlike možete staviti osam čehni bijelog luka. Očistite, operite, prepolovite i stavite u tu vodu. Bilo bi dobro da tu vodu stavite u teglu, teglu  zatvorite  i ostavite u frižideru na sat vremena prije upotrebe. Konzumiranje teče na sljedeći način:

Pomiješajte1/4 ove vode sa jednom šoljom obične vode.  Prva tri dana pijte po tri pta dnevno ovaj lijek. Četvrti dan napravite novu dozu, koju ćete opet koristiti naredna tri dana.  Potom napravite pauzu. Ovu vodu uvijek držite u frižideru.

Iako je bijeli luk zdrav postoje neka stanja u kojima se ne bi trebao koristiti.Osobe koje imaju pr0blema sa crijevima ne bi trebale da koriste bijeli luk jer je težak za varenje.  Također, ne preporučuje se konzumacija u trudn0ći i za vrijeme dojenja. Informišite se i da li  trebate konzumirati bijeli luk, s obzirom na vašu propisanu terapiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *