Ova priča iZ Srbije utjeruje strah u kosti - mještani bježe u kuće čim padne mrak - zaprepastit ćete se kad čujete razlog
Breaking News

Ova priča iZ Srbije utjeruje strah u kosti – mještani bježe u kuće čim padne mrak – zaprepastit ćete se kad čujete razlog

Mještani sela Babe žive u strahu već nekoliko godina. Selo koj je poznato ne samo što se istražuju starorimski iskopi, nego i po urbanoj legendi koja se aktuelizovala zadnjih nekoliko godina.

Uvjereni su tako mještani ovog sela kako njihovo selo proganja duh, osvetoljubiv je. U selu sve radi, ali čim zađe sunce, tada se seljani u kuće zaključavaju. Stariji smatraju da je riječ o zlom duhu, izvjesnom i pokojnom Radiši koji je 60 godina živio u ovom selu u prošlom stoljeću.

Kruži priča o njemu da se nije ženio nikad niti je imao djecu, volio je da pije, maltretirao je seljake, nikoga oko sebe nije volio, čak je i žene maltretirao a neke je i silovao.

Našli su ga jednog jutra sa slomljenom lobanjom u polju, a vjeruje se da mu je presudio muž jedne žene koju je on maltretirao. Nije na mjesnom groblju pokopan, nego je u šumi, a njegov grob nikada nije obilježen.

Njega je posljednja vidjela Baba Vera koja je rekla da je bilo strašno. Nju je prvi san uhvatio, a čula je da pas tumara po dvorištu i da laje. Izašla je da ga smiri, a nju je nešto za rame uhvatilo. Okrenula se, zamalo nije pala mrtva od straha. Pred njom je stajao nesretnik, sjeća ga se za života. On se ni kao duh ništa nije promijenio.

Aki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *