Snohoćenje - najbizarniji srpski običaj - kad žena spava sa svekrom, a kad sa muževim bratom?
Breaking News

Snohoćenje – najbizarniji srpski običaj – kad žena spava sa svekrom, a kad sa muževim bratom?

U nastavku ovog članka za vikend dolazi nam vrlo bizarna i vrlo zanimljiva priča iz Srbije. Znamo da je na ovim prostorima oduvijek postojalo narodno vjerovanje koje se uvijek prakticiralo, a sve je ovisilo od regije do regije i od nacije do nacije. Neki običaji, koliko god čudno zvučali, ostali su u praksi do danas.

Vjerujemo da svi znate da su, na primjer, u Crnoj Gori uvijek postojali neki običaji, vrlo patrijarhalna zemlja u kojoj se uvijek pazilo na muškarca, dok je žena bila odgovorna za djecu i cijelu obitelj i kuću . Međutim, danas su se te stvari malo promijenile, tako da su žene i dalje dobile svoje mjesto pod suncem.

Kao što smo rekli u uvodu samog članka, danas govorimo o Pomoravlju u Srbiji, koje je u davna vremena imalo vrlo neobično vjerovanje i tradiciju, što se nazivalo odnosom. To je značilo da sin koji se oženio vrlo mlad mora, kada uvede mladenku u kuću, s njom provesti bračnu noć od oca, a nakon toga od brata. Muškarci koji su se vjenčali bili su vrlo neiskusni, pa je to bila nekako normalna stvar.

Dogodilo se da je mladenka zatrudnjela s njegovim ocem, a da on toga nije ni bio svjestan. S vremenom se to polako počelo iskorjenjivati, ali narodne priče kažu da još uvijek imamo mjesta u regiji koja prakticiraju taj nadaleki običaj. Jeste li čuli za odnos?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *