Nova odluka iznenadila sve - zabranjuje se pušenje na javnim mjestima radi korone - tek sad slijedi haos
Breaking News

Nova odluka iznenadila sve – zabranjuje se pušenje na javnim mjestima radi korone – tek sad slijedi haos

Sa pandemijom korona virusa se neko vrijeme borimo, čini se kako se ne nazire kraj ovoj borbi. Kroz karantin smo prošli i kroz policijski čas, kroz zatvaranje granica, tenutno je aktuelno da se nose maske u zatvorenim prostorima i da se drži fizička distanca.

Mnogi stručnjaci smatraju kako ni ovo nije dovoljno, ejdan od dokaza je i Španija koja je pogođena zarazom u šrošlom talasu, izgleda kako sada prednjače i po broju zaraženih nad drugim zemljama, a upravo iz tog razloga je donesena nova odluka, to je zabranja pušenja na javnim mjestima da bi se dodatni rizik zaraze smanjio.

Galicija, španska provincija, donijela je zakon gdje se zabranjuje pušenje na zatvorenim javnim prostorima gdje nije moguće da održite fizičku distancu.

Ministar zdravstva je rekao da je pušenje nesigurno iz razloga što svaki pušač skine maske dok cigaretu puši, i tako se virus putem dima širi, a i u rukama dodiruje filter koji u usta ulazi, može se inficirati na taj način. Svjesni su kako mnogi nisu ovu odluku dočekali sa oduševljenjem, ali nemaju više opcija u ovoj borbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *