Upozoravajući simptomi koji ukazuju na srčani: Ako primijetite to, odmah idite doktoru
Breaking News

Upozoravajući simptomi koji ukazuju na srčani: Ako primijetite to, odmah idite doktoru

Upozoravajući simptomi koji ukazuju na srčani udar. Nemojte ih ignorisati:

Umor – To je čest simptom. Osjećate se umorno i nemogućnost obavljanja običnih aktivnosti.

Bol u leđima, rukama ili prsima – Zbog blokirane arterije,  srčane ćelije gube kisik.  Što se manifestuje bolom u leđima, rukama ili grudima. Nipošto nemojte da ignorišete ove simptome.

Bitne su i vaše navike.  Hranite se zdravo, smanjite unos soli i masti jer njihov veći unos dovodi do začepljenja krvnih sudova, te do srčanog udara.

Kratkoća daha – Kratak dah je također čest simptom. Nemojte da ignorišete. Može se desiti da ostanete bez daha odmah nakon buđenja.

Žgaravica i podrigivanje – Se javljaju zbog konzumacije neke hrane, ipak ako hrana nije razlog, razlog mogu biti srčani pr0blemi.  Može biti znak srčanog udara.

Nelagoda u vratu čeljusti, stezanje grla su također neki od simptoma. Kontakirajte doktora.  Osobe s dijabetesom i trebale obratiti pažnju na ove simptome jer je manje vjerovatno da će osjetiti tipične simptome poput boli u prsima.

Oticanje zglobova stopala – Oticanje zglobova, posebno stopala može ukazivati na pr0bleme sa bubrezima, ali i sa srcem. Dolazi do nakupljanja tečnosti u organizmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *