Majko moja, ša je to? O čovjeku iz autobusa priča region, pogeldajte kako se bori protiv virusa (Foto)
Breaking News

Majko moja, ša je to? O čovjeku iz autobusa priča region, pogeldajte kako se bori protiv virusa (Foto)

Šta  je ovo? O ovom vojniku iz autobusa priča cijela Srbija: Za vrijeme k0rona virusa smo nekako navikli da gledamo razne prizore. Prizore koje neko slika  i onda te slike postanu viralne na društvenim mrežama.  Kada je riječ o kor0na virusu, nagledali smo se raznih nošenja maski.  Maske se nose svakako, osim onako kako bi trebale da se nose.

Postavlja se pitanje kako bismo se tek ponašali da trebamo nešto komplikovanije da uradimo.  Neke osobe su napravile jednostavan postupak, kao što je nošenje zaštitnih maski, pravo komplikovanim.  Npr. možda se sjećate snimka premijera F -BiH, Fadila Novalića, kako se muči sa stavljanjem maske.

Sam postupak mu je bio veoma komplikovan. Na društvenim mrežama se tako nalaze brojne slike koje pokazuju nepravilno, čak bizarn0 nošenje maski.  Maska da bi bila efikasna treba da pokriva usta i nos. Drugačije nećete zaštititi ni sebe ni druge.

Očigledno postoje oni koji misle da maska ne treba da im bude na licu. Ovdje vam donosimo sliku iz jednog beogradskog autobusa. Čovjek je stavio pravi šljem, ali je zato masku stavio oko struka, kao neku torbicu:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *