Objavili odlične vijesti, ukidaju zabranu putovanja: I to za sljedeće 4 zemlje
Breaking News

Objavili odlične vijesti, ukidaju zabranu putovanja: I to za sljedeće 4 zemlje

Objavili su odlične vijesti, sutra ukidaju zabranu putovanja. I to za ove četiri zemlje: Državama članicama Evropske Unije su putovanja dosta olakšana.  Ti državljani nemaju komplikovanu proceduru s kojom se trebaju suočiti prilikom prelaska granica.  Dok za druge države to nije baš tako jednostavno.

Srbiji i Bosni i Hercegovini je otežan prelazak granica i prelazak u države Evropske Unije. Povećan broj pozitivnih slučajeva  u ovim državama je doveo do toga da se stanovnicima istih oteža prelazak i boravak u drugim državama. Čak i u države u kojima epidemiološka situacija nije puno bolja.

Kada je riječ o drugim državama, Velika Britanija je svojim državljanima uvela karantin u trajanju od 14 dana prilikom vraćanja iz Španije jer Španiju snatraju rizičnom državom. Švedska je ukinula zabranu putovanja u  četiri evropske zemlje, uključujući Dansku i Norvešku. Ova odluka će trajati do 12-og augusta.

U slučaju povećanja broja zaraženih, onda će se uvesti rigoroznije mjere  kada je riječ o putovanjima. Opet ćemo napomenuti da trebamo biti odgovorni i prema sebi i prema drugima.  Poštujte mjere, radite ono što je do vas kako biste smanjili rizik od zaraze virus0m.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *