Možete li dobiti virus, dok se kupate u moru? Doktorica dala zanimljiv odgovor i izenenadila sve
Breaking News

Možete li dobiti virus, dok se kupate u moru? Doktorica dala zanimljiv odgovor i izenenadila sve

Sigurno ste sebi postavljali brojna pitanja kada je riječ o mogućnostima zaraze k0r0na virusom. O virusu se ne zna toliko, tako da se određene tvrdnje ne mogu donositi sa ogromnom sigurnošću. Što se ljetovanja tiče, svjesni ste da je sada drugačije i da ćete morati biti odgovorni. Pridržavajte se mjera koje su donešene zarad sigurnosti svih nas.

Savjetuje se da, ukoliko želite ići na ljetovanje, onda birate destinacije na kojima plaže nisu prenatrpane turistima. Nađite mjesta gdje nema gužve i gdje će se moći poštovati fizička distanca jer je ta mjera veoma bitna kao prevencija.

Samim plivanjem se nećete zaraziti, ali ukoliko progutate nečistu vodu ili dođete u kontakt sa zaraženim materijalima onda je drugi slučaj.  Kako  i epidemiolog Dijana Ninković tvrdi, najbitnija mjera jeste održavanje fizičke distance. Kako inače, tako i na ljetovanju.

Štos e bazena tiče, tu se voda lakše zaprlja i ne možete održavati fizičku distancu. S druge strane,  postoje informacije da hlor zapravo šteti virusu.  Kako god, trebamo biti oprezni i odgovorni.  I prema sebi i prema drugima.  Možete ljetovati i uživati, ali ćete se ipak trebati malo da prilagodite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *