Iznosio hranu na ulicu i dijelio je gladnim ljudima, a onda je nastao užas! Kada vidite snimak neće vam biti dobro (Video)
Breaking News

Iznosio hranu na ulicu i dijelio je gladnim ljudima, a onda je nastao užas! Kada vidite snimak neće vam biti dobro (Video)

Nažalost, promatranje djela saosjećanja prema manje privilegovanim na javnim mjestima postala je rijedak prizor u posljednje vrijeme. Pripremite se da ostanete bez riječi i od strane pojedinaca koji su ilustrirali ovu ljubaznost i pojedinaca koji su je pokušali potkopati.

Društveno očekivanje reciprociteta u djelima pomoći duboko je ukorijenjeno u našoj kulturi. Kao rezultat toga, kada se dogodi događaj koji prkosi ovoj normi, lišen bilo kakvog skrivenog motiva za ličnu korist, to izaziva dubok osjećaj čuđenja i nevjerice u svima nama. Svakodnevno suočavanje sa sebičnošću ne bi trebalo da bude standard za svakoga, a ovaj izuzetan pojedinac je dokaz za to.

Posebno je dobrodušna mlada osoba priznala stalno prisustvo ranjivih pojedinaca u našoj zajednici kojima je prijeko potrebna pomoć, bila ona finansijska ili emocionalna. Kao rezultat toga, preuzeli su inicijativu za pokretanje ulične kampanje s ciljem da nahrani one kojima je to najpotrebnije.

Činom velikodušnosti, mladić je odložio nešto od hrane koju je pripremio i u blizini stavio natpis na kojem je pisalo: „Molim vas, poslužite se ovom hranom ako vam zatreba, da bi spriječio bilo kakvu nelagodu, pomaknuo se u stranu. ali se pobrinuo da snimi ceo susret kako bi procenio uticaj njegovog ljubaznog gesta.

@cjay011 Were they really needy or just greedy? Heartbreaking. ##fyp##foryou##foryoupage##heartbreaking##sad##kindness##free##groceries##money##selfish##humanity ♬ Very Sad – Enchan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *