Obratite pažnju, možda je slučajno imate: Vlasnik za 0vu kovanicu od 2 eura traži čak 99.000 eura, a evo i zbog čega
Breaking News

Obratite pažnju, možda je slučajno imate: Vlasnik za 0vu kovanicu od 2 eura traži čak 99.000 eura, a evo i zbog čega

Izvještaj njemačkih medija izazvao je zabunu na internetu zbog izjave trgovca u Donjoj Saksoniji. Oglas se odnosi na “veoma rijetku” kovanicu od dva eura, a vlasnik traži sumu od 99.000 eura.

Bogato istorijsko naslijeđe njemačkog grada Bremena obilježava se kroz novčić koji odaje počast njegovoj prošlosti. Poznati simboli grada, kao što su gradska vijećnica Bremena i statua Rolanda od Bremena, mogu se vidjeti u dizajnu ovog novčića.

Predstavljen 2010. godine, jedinstveni novčić imao je početnu proizvodnju od 30 miliona komada. Prema web stranici, vrijednost novčića je samo tri eura. To dovodi do pitanja: kako prodavac racionalizira tako previsoku cijenu?

Da li je zaista moguće opravdati cijenu Bremenske kovnice koja se procjenjuje na nešto više od 3.000 eura i koju stručnjaci smatraju najvrednijim od renomiranih kovanica od dva eura? Prema riječima vlasnika, ovaj novčić ima potencijal da bude “monumentalna varijanta” zbog svog jedinstvenog sastava.

Umjesto tipične kombinacije nikla, bakra i mesinga, ovaj novčić je napravljen od jednog metala, što rezultira njegovom “čistom” prirodom. Kako se navodi u oglasu, vlasnik tvrdi da je njegov novčić od 2 € jedinstven, jer do sada nije pronađen novčić koji bi odgovarao njegovom opisu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *