Kćerka doktor nauka, sin diplomirao u Americi: Ovo su tajanstvena djeca Vere Matović, isplivala nikad viđena slika (Foto)
Breaking News

Kćerka doktor nauka, sin diplomirao u Americi: Ovo su tajanstvena djeca Vere Matović, isplivala nikad viđena slika (Foto)

Vera Matović je u muzičkoj industriji više od pedeset godina, počevši od ranih 1970-ih. Tokom svoje slavne karijere prodala je milione ploča i kaseta, dobila nebrojena priznanja i učvrstila svoj status jedne od najomiljenijih folk pjevačica iz bivše zemlje. Dugi niz godina ona i njen suprug, vješti harmonikaš Ratomir Matović, plovili su usponima i padovima života.

Najveću radost u životu imaju njihova draga djeca, Violeta i Miljan. Izrazili su zadovoljstvo za uspjehe svoje djece – njihova ćerka, koja živi u Beogradu, nedavno je doktorirala iz oblasti “Terorizam”, dok je njihov sin uspješno završio studije ekonomije na prestižnom američkom univerzitetu.

“U ranijim fazama života moje ćerke, nažalost, nismo mogli da joj posvetimo mnogo vremena. Međutim, postojao je jedan poseban događaj koji me je duboko dirnuo. Određenog dana otišla je kod prijatelja na zakazani ručak. Posmatranje večernje rutine roditelja njene prijateljice, koji bi se vraćali s posla i učestvovali na zajedničkoj porodičnoj večeri, poslužilo je kao dirljiv podsjetnik na važnost aktivnog uključivanja i majke i oca u odgoj djeteta.”

Uprkos zajedničkoj želji za privatnošću, Vera se uporno suzdržavala od otkrivanja bilo kakvih detalja u vezi sa Violetom i Miljanom. Ipak, osjećala se prinuđenom da prenese svoj neodoljivi osjećaj ponosa na svoju djecu, koja su odrasla u osobe izuzetnog moralnog karaktera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *