Ovakve poklone odmah bacite ili spalite! Nipošto ih ne unosite u kuću, donose veliku nesreću i bijedu (Foto)
Breaking News

Ovakve poklone odmah bacite ili spalite! Nipošto ih ne unosite u kuću, donose veliku nesreću i bijedu (Foto)

Uobičajeno se vjeruje da određene poklone treba odmah baciti kako bi se spriječila potencijalna nesreća da uđe u nečiji dom.Zagovornici feng shuija vjeruju da predmeti imaju svoju karakterističnu energiju, a kada ih ugradimo u naš životni prostor, mi tu energiju efikasno apsorbiramo.

Ovo gledište naglašava važnost svijesti o stvarima koje donosimo u svoje domove i poklonima koje primamo. Čvrsto se vjeruje da je prihvatanje i čuvanje poklona od nekoga sa lošim namjerama i ljubomorom veoma nepoželjno.

Vjeruje se da primanje takvog predmeta može brzo dovesti do svađe, a u nekim slučajevima čak i zdravstvenih problema ili razvoda. Za one koji su ljubomorni na vaša dostignuća, bilo u ličnom ili profesionalnom životu, kažu da će vam željno uručiti poklon.

Služeći kao kanal za njihovu negativnu energiju, čin joj omogućava da prodre u objekat, vršeći diskretan, ali moćan uticaj unutar granica vašeg životnog okruženja.

Ako se ikada osjećate nelagodno ili uznemireno dok gledate poklon, ili ako doživite čudan osjećaj, nemojte oklijevati ili osjećati krivicu zbog rastanka s navedenim predmetom. Općenito se smatra da je poželjna metoda odlaganja navedenih predmeta spaljivanje, a ne skrivanje u skladišnim prostorima kao što su tavani ili podrumi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *