U ovoj državi se radi 6 sati dnevno, a prosjek plate je 5.300 €: Svaki Balkanac bi poželeo ovoliki godišnji odmor i minimalac od 2.300 € (Video)
Breaking News

U ovoj državi se radi 6 sati dnevno, a prosjek plate je 5.300 €: Svaki Balkanac bi poželeo ovoliki godišnji odmor i minimalac od 2.300 € (Video)

Uprkos svojoj maloj veličini u poređenju sa drugim skandinavskim zemljama, Danska je postala poznata po svom izuzetnom sistemu socijalne države i sveukupnom zadovoljstvu svojih građana. S obzirom na skoro savršene uslove života, ne čudi što je ova nacija krunisana kao najsretnija na Zemlji.

Visoko traženi uslovi rada koje Danska nudi izuzetno su privlačni svima. U ovoj zemlji minimalna plata je oko 2.300 eura, a prosječna plata oko 5.300 eura.

U Danskoj, pojedinci imaju sreću da uživaju u najmanje pet sedmica odmora svake godine, nakon čega slijedi prosječan radni dan od šest sati. Značajna većina, preko 70 posto, radne snage je aktivno uključena u sindikate, doprinoseći radnom okruženju koje omogućava značajnu fleksibilnost radnog vremena.

Proces donošenja odluka unaprjeđuje se bliskom saradnjom između menadžera i zaposlenih. Video objavljen na Instagramu ističe da je petak dan koji najviše raduje zaposlenima, jer je obično posvećen druženju, često uz uživanje u pivu. Pogledajte video u nastavku i procijenite sami:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sasa Radomirovic (@sasa_radomirovic)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *