Frapirat ćete se kad vidite šta su carinici pronašli kod vozača iz BiH: Platit će kaznu od čak 1.500 eura! (Foto)
Breaking News

Frapirat ćete se kad vidite šta su carinici pronašli kod vozača iz BiH: Platit će kaznu od čak 1.500 eura! (Foto)

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška carinici Uprave carina Hrvatske efikasno su presreli nezakonit pokušaj krijumčarenja trofeja od vučje kožesa glavom. Dana 31. januara 2024. godine na putnički ulaz RGP Stara Gradiška, vozilom bosanskih registarskih oznaka, doputovao je državljanin Bosne i Hercegovine. Nakon detaljnog pretresa vozila, službenici su otkrili zanimljiv predmet: trofej od vučje kože, zajedno sa glavom (Canis lupusa).

U skladu sa Zakonom o prekograničnom saobraćaju i prometu divljih vrsta roba je privremeno oduzeta zbog nedostavljanja uredne dokumentacije od strane vozača. Državljanin BiH je podvrgnut prekršajnom postupku, saopšteno je iz Uprave carine, zbog čega je izrečen prekršajni nalog i novčana kazna od 1.500 eura (2.907 KM).

Voljeli bismo čuti vaše mišljenje o nedavnom porastu broja pojedinaca koji pokušavaju da prevezu zabranjene artikle i prehrambene proizvode preko granica, posebno sa značajnim prisustvom iz regiona Balkana. Pratite nas za još za zanimljivih vijesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *