Muškarci imaju jutarnju tajnu koju svaka žena treba da zna: Evo šta skrivaju od vas..
Breaking News

Muškarci imaju jutarnju tajnu koju svaka žena treba da zna: Evo šta skrivaju od vas..

Muška građa jednako je zadivljujuća kao i ženski pandan. Naučnici ostaju zbunjeni mnoštvom funkcija koje obavlja muško tijelo, koje je obavijeno tajnama i iznenađenjima. Mnoge od ovih enigmi tek treba da budu u potpunosti istražene.

Kada je u pitanju starenje, muškarci imaju tendenciju da zadrže mlađi izgled lica na duži vremenski period u odnosu na žene. To se može pripisati činjenici da muška koža ima tendenciju da održava viši nivo kolagena, koji je odgovoran za elastičnost i čvrstoću kože a samim tim muška koža je otpornija na oštećenja i bore u odnosu na kožu žena.

To može biti iznenađenje, ali muškarci zaista posjeduju žlijezde s potencijalom za laktaciju. Međutim, proizvodnja mlijeka kod muškaraca smatra se anomalijom muške anatomije.

Izbočina koja je uobičajeno poznata kao Adamova jabuka je osobina koja je ekskluzivna za muškarce. Žene, s druge strane, imaju mnogo manju izbočinu koja se nalazi na vratu, a koju čini tiroidna hrskavica. Njegova primarna funkcija je da zaštiti glasne žice od oštećenja.

Tajna koju mnogi muškarci drže za sebe je da su njihovi nivoi testosterona najviši ujutro, u rasponu od 25% do 50%. Kako dan napreduje, ovi nivoi se postepeno smanjuju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *