Da li imate ovakve izrasline? Evo kako da ih se riješite preko noći, provjereno
Breaking News

Da li imate ovakve izrasline? Evo kako da ih se riješite preko noći, provjereno

Ganglion ili higroma (često se naziva i mrtva kost) je cista koja nastaje iz tkiva koje oblaže zglobove i tetive. Najčešće se pojavljuje na zapešćima, ali se može pojaviti i na drugim mjestima, kao što su koljena, gležnjevi ili stopala.

To je benigna formacija koja obično ne uzrokuje probleme, ali ponekad može uzrokovati druge simptome ili biti znak ranog artritisa. Da biste ga se riješili bez odlaska na operaciju, isprobajte ovu prirodnu metodu.

Izvadite bilku po imenu Ranjenik, uklonite opnu s korijena i stavite korijenje na dio gdde se ganglion nalazi. Zamotajte ga i zavežite u najlonsku foliju, prekrijte npr. krpom da ne padne i ostavite preko noći. Samo ga skinite sutradan.

Ako se radi o cisti, ranjenik će izazvati “rupturu”. Nakon uklanjanja možete osjetiti blagi svrab, ali će brzo nestati. Zamotajte listove krkavine kako biste uklonili masno tkivo. Sedam dana prije spavanja stavljajte jedan po jedan list na izraslinu, prekrijte s malo vate i zalijepite trakom. Masno tkivo treba brzo da nestane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *