Stručnjaci se slažu: Koliko često parovi treba da imaju odnose u svakoj fazi života? Bićete jako iznenađeni..
Breaking News

Stručnjaci se slažu: Koliko često parovi treba da imaju odnose u svakoj fazi života? Bićete jako iznenađeni..

Učestalost odnosa je povezana sa mnogo faktora. Ne postoji jedinstven odgovor na pitanje koliko je ljubavnog odnosa dovoljno. Jedan seksoterapeut je jednom rekao da ako par koji je u braku 20 godina tvrdi da je njihov ljubavni život dobar kao što je bio kada su počeli, postoje samo tri mogućnosti.

Većina nas smatra da naš ljubavni život općenito ide predvidljivim putem – što je veza duža, to je manje odnosa. Ali na učestalost odnosa snažno utiču i naš libido, godine, stadijum veze, opšte zdravlje, koliko smo srećni sa svojim partnerom, navike pijenja i bezbroj drugih faktora.

Dakle, reći svima da imaju odnose jednom sedmično (što se često smatra “najboljom” količinom) nije od velike pomoći. Možda je “slatko”, ali ako imate troje djece mlađe od pet godina, to je van domašaja.

Upravo ste se upoznali

Idealna količina: svaki put kada se sretnete i imate vezu.

Tek ste počeli da živite zajedno ili ste se vjenčali

Idealna količina: Rijetko se desi da par raskine kada se useli, pa je lijepo imati skoro onoliko odnosa koliko ih je bilo prije “braka”.

Postali ste roditelji

Koliko često: Zavisi od vaše porođajne situacije i koliko je lako biti roditelj, ali jednom ili dvaput mjesečno, otprilike četiri mjeseca nakon rođenja, to će biti cilj za većinu novopečenih roditelja.

Dugo ste zajedno

Idealna učestalost: Idealno je jednom sedmično, ali svake dvije sedmice usrećuje mnoge dugoročne parove.

Starija dob

Idealna učestalost: jednom sedmično do jednom u dva mjeseca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *