Pet grešaka zbog kojih uvijek trošite previše novca na hranu; Prestanite 0vo raditi i smanjite troškove
Breaking News

Pet grešaka zbog kojih uvijek trošite previše novca na hranu; Prestanite 0vo raditi i smanjite troškove

Greške zbog kojih uvijek trošite previše novca na hranu. Prestanite ih raditi.

Ne znate cijene proozvod koje kupujete – Proizvodima koje češće kupujete biste trebali znati cijenu. Tako nećete padati na lažne akcije, sniženja. Znate koliko se kreću cijene i onda nećete potrošiti novca više nego što trebate.

Ne planirate unaprijed – Bilo bi lakše kada biste  isplanirali jela od ponedjeljka do petka, tako da biste znali šta je potrebno da kupite, a šta ne. Manje šanse su da kupite nešto što vam ne treba.

Ne obraćate pažnju na gramažu – Ne žurite da kupite proizvod koji manje košta.  Provjerite težinu proizvoda. Možda se ispostavi da skuplji proizvod ima veću gramažu.

Padate na marketinške trikove – Naravno da će proizvođači stavljati razne natpise kako bi vas privukli da kupite te proizvode. Vi se prvo trebate informisati, a ne tako lako padati na te reklame.

Pogrešan redoslijed kupovine – Kupovinu uvijek započnite tamo gdje je  voće, povrće. Tako nećete kolica napuniti samo nezdravim namirnicima i nećete imati mjesta za druge, zdravije namirnice. Prvo kupujete ono što vam je baš potrebno, a onda ove ostale namirnice kasnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *