Šta se smije prenijeti preko granica? Dobro obratite pažnju kako vas ne bi žestoko kaznili - došlo je do promjene pravila
Breaking News

Šta se smije prenijeti preko granica? Dobro obratite pažnju kako vas ne bi žestoko kaznili – došlo je do promjene pravila

Moramo da kažemo kako sada sve morate da dobro povjerite prije nego se uputite na odmor. Vjerovali ili ne sve se detaljno pregleda, kako znamo od ranije prelazak preko granice nije dozvoljavao da prensete meso ili bilo kakve mesne prerađevine, ali prije se to moglo prenijeti, dok su sada kazne jako visoke. Kako saznajemo ,možete nositi samo 2l mlijeka za djecu koja ga jedu, to jeste dojenčad.

Onda smo došli do saznanja da je jedan građanin bh platio kaznu od 500 eura jer je unio šest kutija cigareta, po novim pravilima možete da unesete po jednoj osobi 40 cigareta, 20 cigarilosa, 10 cigara ili 50 grama duhana. Pored ovog postoje pravila koja se tiču nekih drugih stvari, kao što je skupa kozmetika, parfemi, možete da prensete po osobi vrijednosti 300e, sve ostalo će biti sankcionisano.

Iznad teksta smo vam detaljno ostavili šta vrijedi i za Crnu Goru. Najviše našeg stanovništa odlazi u Hrvatsku ili Crnu Goru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *