Minimaks je radi njega otkaz dobio, iz grupe je šutnuo Čolu, a Brena mu napravila pakao od života - riješio je o svemu progovoriti, javnost u nevjerici
Breaking News

Minimaks je radi njega otkaz dobio, iz grupe je šutnuo Čolu, a Brena mu napravila pakao od života – riješio je o svemu progovoriti, javnost u nevjerici

Danas ćemo u ovom članku predstaviti nekada vođu popularne grupe Korni, Kornelija Kovača, čovjeka koji je harao 70-ih godina, kasnije je postao i producent koji je stvorio veliki broj hitova.

On je bio u početku pisao pjesme i za Čolu.

Stvorio je Riblju Čorbu popularnom, Bajagu, a pričao je o pop muzici, karijeri, Jugoslaviji, ratu neposredno prije famoznog bang koncerta.

On je bio jedan od najvećih muzičkih producenata u bivšoj Jugoslaviji, radioje za Zlatka Pejakovića, partizansku himnu su stvorili. Odustao je od svega kad je došao njegov uspjeh do vrhunca, a potom je otišao u London.

Vratio se kasnije u zemlju, a tamo je objavio soundtrack pjesma koje su poznata estradne zvijezde donijele.

On je i rekao zbog čega se Korni gruparaspala. Austrijski novinari su došli dopodatka da je pjesma My Generation, inače evrovizijska pjesma u sebi imala političku pozadinu.

Na 1942. godinuse odnosi pjesma, a to je glupost, jer je imao 42 godine kad je u život krenuo.

Potom se raspalo sve, ne radi eurovizije, nego radi ploče koju su u Milanu snimili a koja nije dobila svjetsku promociju kako je obećano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *