Baka posramila umišljenu djevojku u autobusu: Od sramote je istrčala na sljedećoj stanici
Breaking News

Baka posramila umišljenu djevojku u autobusu: Od sramote je istrčala na sljedećoj stanici

Baka posramila umišljenu djevojku u autobusu. Jedna baka je sjedila do tetovirane djevojke u autobusu. Sa čuđenjem je gledala djevojčinu tetovažu na vratu. Djevojka je mala tetovirana kineska slova.  Tada joj  drsko reče:” Šta je bako? Šta gledaš? To u tvoje vrijeme nije bilo tetovaža?” Na to će baka:” Dijete drago, u moje vrijeme je bilo svega i svačega.

Dosta toga sam mogla da shvatim. Studirala sam kineski jezik, te skoro 30 godina provela u Aziji. Predavala sam kineski na fakultetu. Kao što sam već rekla, dosta toga mogu da shvatim, dosta toga sam vidjela, ali nikako ne mogu da shvatim zašto ti na koži piše:” “Jednom odmrznuto, ne zamrzavati ponovo.”

Djevojka se p0stidi i spusti glavu. Ostatak autobusa  se smijao. Baka je drsku djevojku postavila na mjesto. Tako to biva kada ne znate značenje određenih riječi, znakova. Zamislite da tetovirate nešto ,a da ne znate pravo značenje.

Nije na odmet da malo istražite o čemu je zapravo riječ. Tako se nećete lako dovesti u neku neprijatnu situaciju. Svjedoci smo da ljudi često “pametuju”, nameću svoje mišljenje bez da su u pravu i bez da su uopšte istražili temu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *