Dokazano, ako mokrite dok se tuširate vi ste heroj: evo i zbog čega, iznenadit ćete se!
Breaking News

Dokazano, ako mokrite dok se tuširate vi ste heroj: evo i zbog čega, iznenadit ćete se!

Navike koje su nam često tabu temu, o kojima nam je možda neprijatno i pričati, nisu toliko strašne niti nelagodne kako se ljudima često čini. U nastavku teksta donosimo vam primjere upravo takvih navika koje ljude često sputavaju da govore o njima.

Uriniranje tokom tuširanja, je recimo nešto što svako od nas uradio barem jednom u svom životu, a sam amonijak iz urinarne kiseline sprječava pojavu gljivičnih infekcija, što je čest problem na prstima kod ljudi.

Pljuvanje, smatraju često kao odraz nekulture, posebno ako se radi o pljuvnju na javnom mjestu, no međutim, posebno u toku treninga vani pljuvanje je rješavanje prekomjerne nepotrebrebne sluzi.

Žvakača guma, iako ona nema nikakve hranjive vrijednosti za organizam, svakako da je dobra za rješavanje stresa a i neugodnog zadaha prilikom konzumiranja, hrane, cigreta ili kafe.

Ispuštanje gasova i podrigivanje, prosječan čovjek tokom sna barem 14 puta ispusti gasove, jer se nakon konzumacije hrane ugljični dioksid i metan aktiviraju tek 6 sati nakon jela, dok je podrigivanje svakako znak da vam želudac radi kako treba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *