Cijela estrada zavijena u crno: PreminuIa Marina Tucaković - autorica najvećih muzičkih hitova
Breaking News

Cijela estrada zavijena u crno: PreminuIa Marina Tucaković – autorica najvećih muzičkih hitova

Nažalost, jedna od najpoznatijih tekstopisaca na Balkanu, Marina Tucaković, preminula je u 68. godini. Tu informaciju potvrdio je i njen sin Milan Laća Radulović. Marina se godinama borila sa karcinomom dojke, a prije nekoliko dana je obolila i od k0rona virusa te je bila hospitalizovana u KBC Dragiše Mišović nakon što joj se stanje pogoršalo.

Marina je autor brojnih hitova koje svi na Balkanu znaju. Radila je sa svim poznatim estradnim zvijezdama u regionu, pisala pjesme za Cecu, Severinu, Olivera,  Zdravka Čolića i mnoge druge popularne pjevače.  Napisala je brojne hitove i ostat će upamćena kao jedan od najvećih tekstopisaca na ovim prostorima.

Marina je rođena u Beogradu 1953. godine. Marina je svoju karijeru tekstopisca započela prije 40 godina, kada je sa manje od 20 godina počela pisati nenadmašive stihove i tekstove za pjesme koje su izvodili pop i turbo-folk pjevači te gotovo da nije bilo godine u kojoj barem jedna pjesma nije bila ogroman hit. Njene pjesme će zauvijek ostati da nas podsjećaju koliko je bila ispred svih.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *