Suze u Grandu: Napustio nas legendarni pjevač, njegovi hitovi će živjeti zauvijek
Breaking News

Suze u Grandu: Napustio nas legendarni pjevač, njegovi hitovi će živjeti zauvijek

Umr0 legendarni pjevač. Njegovi hitovi će živjeti zauvijek: Preminu0 je Živadin Žica Kojić, koji je rođen 10. jula 1939. godine. Prvu pjesmu je napisao i komponovao 1959. godine. Služio je vojsku i zaljubio se u kćerku svoga kapetana.

Tu pjesmu je nju posvetio:” “Banjaluko tebe Vrbas deli, tu smo draga ljubav započeli”. Govorio je kako je samo u dvadesetom vijeku snimi barem 10 pjesama za sva vremena, isto tako u dvadeset i prvom.

Nažal0st nije stekao ni izbliza status estradnog umjetnika. Slavu i popularnost nije jurio i govorio je kako je to stekao sa 80 godina. Pitao se da li se život poigrao sa njim i da li je moguće da kada ostarimo nikome ne trebamo.

Prijavio se u   emisiju ” Nikad nije kasno”. Došao je do četvrtog kruga i ispao. Žica je jedne prilike rekao:” Žao mi je što članovi žirija nisu imali pojma da sam sedamdesetih godina prošlog vijeka snimio 20-ak ploča,  što samostalno, što u saradnji sa Latifom Havkićem.

Pokazali su neznanje i nepoštovanje velikana koji su me pratili na tim pločama. ” Tako se tada Žica jadao. Porodici saučešće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *