10 Znakova autoimunih bolesti kod kojih tijelo samo sebe uništava
Breaking News

10 Znakova autoimunih bolesti kod kojih tijelo samo sebe uništava

Nedovoljno sna i stres mogu rezultirati simptomima poput glavobolje, smanjenog fokusa i magle u mozgu; međutim, ovi problemi također mogu ukazivati ​​na poremećaje imunološkog sustava kao što su lupus ili anemija. Česta pojava glavobolja i moždane magle može uvelike utjecati na kvalitetu života. Uz to, stanja koja uzrokuju crvenilo u obliku leptira na licu, kao i problemi poput akni, dermatitisa, psorijaze i ekcema, mogu biti zabrinjavajući. Kada tipični tretmani ne uspiju ublažiti te simptome, to može ukazivati ​​na prisutnost autoimunih poremećaja kao što su hemolitička anemija, psorijaza ili sklerodermija.

Iako veza između astme i autoimunih poremećaja nije u potpunosti shvaćena, mnoge studije sugeriraju da bi astma mogla potjecati iz autoimunog podrijetla. Uobičajeni simptomi povezani s autoimunim bolestima često uključuju umor i smanjenu razinu energije. Mogli biste primijetiti da svakodnevni zadaci zahtijevaju znatno više truda nego prije ili se možete probuditi s osjećajem da ste potpuno iscrpljeni.

Upuštanje u zadatke kao što je podizanje teških predmeta ili penjanje stepenicama može postati progresivno otežano zbog ovih simptoma. Oni također mogu signalizirati prisutnost autoimunih poremećaja, kao što su Hashimotov sindrom, reumatoidni artritis, psorijaza i autoimuni hepatitis.

Osim toga, probavni problemi mogu signalizirati postojanje autoimunih poremećaja poput celijakije, ulceroznog kolitisa i stanja povezanih sa štitnjačom. Ovi autoimuni poremećaji mogu utjecati na štitnjaču, rezultirajući nepredviđenim fluktuacijama u težini. Osim toga, uporni osjećaji peckanja i peckanja također mogu izazvati uzbunu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *