Znate li šta je po zanimanju Ana Brnabić? Isplivali detalji biografije o kojima se ne zna mnogo (Foto)
Breaking News

Znate li šta je po zanimanju Ana Brnabić? Isplivali detalji biografije o kojima se ne zna mnogo (Foto)

Na prošlim izborima Ana Brnabić, bivša premijerka Srbije, obezbijedila je mesto predsednice Skupštine Srbije. Tokom značajnog perioda, Ana Brnabić je uživala u plodnom partnerstvu sa dr Milicom Đurđić, koje je kulminiralo dolaskom njihovog sina Igora.

Iako su mnogi aspekti života Ane Brnabić i dalje pomalo tajni, pojedini detalji su poznati. Brnabić je rođena u Beogradu 1975. godine i pohađala je Petu beogradsku gimnaziju koju je završila 1994. godine. Nakon srednje škole, diplomirala je poslovnu administraciju na Univerzitetu Northwood u Mičigenu, diplomirala je 1998. godine.

Nakon svog boravka u Engleskoj, postigla je zapažen uspjeh sticanjem MBA iz marketinga na Univerzitetu Hull. Po povratku u Srbiju 2001. godine, više od deset godina svog profesionalnog života posvetila je saradnji sa međunarodnim organizacijama, stranim investitorima, lokalnim vlastima i javnim sektorom u zemlji.

Nakon izbora u avgustu 2016. godine, preuzela je funkciju ministra državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije, na kojoj je bila do imenovanja za predsednika Vlade. Sa fokusom na implementaciju elektronske uprave, svoje napore kao ministarka državne uprave i lokalne samouprave posvetila je reformi javne uprave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *