Ni srpski ni matematika! Ovo je omiljeni predmet Nike Tošić, ide na takmičenja i osvaja nagrade (Foto)
Breaking News

Ni srpski ni matematika! Ovo je omiljeni predmet Nike Tošić, ide na takmičenja i osvaja nagrade (Foto)

Po povratku iz Francuske, mlađa ćerka Jelene Karleuše i Duška Tošića našla se u značajnoj konkurenciji, što ju je nagnalo da sa svojim TikTok pratiocima podijeli rezultate svog takmičenja.

“Potcjenjujući veličinu geografskog takmičenja, samouvjereno sam ušla, pretpostavljajući da će njegov lokalizirani fokus to učiniti direktnim izazovom. Međutim, nakon pregleda testa, brzo sam prepoznala svoju tešku pogrešnu procjenu i iznutra požalila.”

Nikino opsežno ispitivanje materijala otkrilo je da većina ispitnih pitanja nije obuhvaćena u okviru knjige. Težina ove spoznaje ju je jako pogodila, natjeravši je da uzvikne: „Doživljavam ogromnu frustraciju, do te mjere da razmišljam da napustim svoje napore!“ Sumnje su je grizle dok je izražavala nedostatak povjerenja u svoju sposobnost.

Uprkos tome što je fizika bila jak kandidat, geografija je osigurala prvo mjesto kao moja omiljena akademska disciplina. Iako je moja naklonost prema predmetu duboka, gajila sam sumnje u svoju sposobnost da uspijem na predstojećem ispitu.

Na moje iznenađenje, uspjela sam uspješno odgovoriti na više od pedeset posto upita, iako je neizvjesnost o njihovoj tačnosti ostala u mislima. Bila sam potpuno svjestan da ću, ako položim ispit, naknadno odustati od daljnjih pokušaja polaganja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *