Umotala sam noge u aluminijsku foliju i pratila neko vrijeme: Nisam mogla vjerovati... Odmah isprobaj!
Breaking News

Umotala sam noge u aluminijsku foliju i pratila neko vrijeme: Nisam mogla vjerovati… Odmah isprobaj!

Skoro svaki dom ima rolnu aluminijumske folije koja se nalazi u kuhinjskoj fioci ili ormariću, ali verovatno nikada niste pomislili da je koristite na sebi. U nastavku ćemo vam pokazati kako pomoću aluminijske folije riješite neke zdravstvene probleme, a ne da je koristite samo za kuhanje.

Bol u zglobovima

Aluminijska folija je odlična za liječenje bolnih stanja kao što su artritis, giht, išijas i bol u peti. Kako biste izvukli maksimum iz ove metode, umotajte najbolniji dio tijela u foliju i pričvrstite ga medicinskim zavojem.

Ostavite zavoj na mjestu preko noći ili odmorite nekoliko sati tokom dana. Ponavljajte ovaj postupak 10-12 dana, a zatim napravite pauzu od dvije sedmice. Ako bol ne prestane, ponovite tretman dok bol ne prestane.

Opekotine

Malo je poznata činjenica da elementi u aluminijskoj foliji pomažu u ublažavanju opekotina bolje od mnogih drugih metoda. Prvo operite opekotinu hladnom vodom, a zatim osušite mekom krpom. Zatim nanesite tanak sloj masti od opekotina i prekrijte sterilnom gazom. Umotajte gazu u aluminijsku foliju i pričvrstite medicinskim zavojem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *