"Došla u patikama i rekla: Ja nemam para..." Saša Popović je pomogao ovoj pjevačici, spasio joj karijeru, a sad je velika zvijezda (Foto)
Breaking News

“Došla u patikama i rekla: Ja nemam para…” Saša Popović je pomogao ovoj pjevačici, spasio joj karijeru, a sad je velika zvijezda (Foto)

Indira Radić može s radošću proslaviti uspješnu i slavnu karijeru ispunjenu brojnim pjesmama koje su zauzele vrhove top lista. Niz događaja bi se mogao i drugačije odvijati da 1996. godine Saša Popović, bivši direktor produkcije „Grand”, nije blagovremeno pružio pomoć.

Na početku svoje karijere Indira je objavila nekoliko albuma pod etiketom “Južni vjetar”. Potom je 1995. godine sarađivala sa „PGP RTS“ na produkciji albuma na kojem je bila popularna pesma „Srpkinja je me majka rodila“.

Nakon izvanrednog uspjeha spomenute pjesme, Indirine prilike su se pogoršale jer se našla u stanju neimaštine. Pošto joj je neizvesnost zamaglila put i budućnost, za pomoć se obratila Saši Popoviću.

Sjećanje na njihov susret u Zam produkciji ostalo mu je urezano u umu. Ležerno je prišla do njega, u kombinaciji farmerki i patika i iskreno izgovorila ove riječi: „Ako je to uopće moguće, možete li mi pomoći? Nemam finansijskih sredstava, ali ako se ukaže prilika, pomozite mi. Ako ne, onda vam želim lijepo veče i doviđenja.”

Saša joj je bez imalo dvoumljenja dao uveravanje da će preuzeti odgovornost za produkciju njenog albuma. Zatim ju je uputio da mu dođe prvog dana septembra…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *