Gazdarica Nada saznala da njen najmlađi radnik živi u nedovršenoj kući: Pogledajte šta je uradila (Foto)
Breaking News

Gazdarica Nada saznala da njen najmlađi radnik živi u nedovršenoj kući: Pogledajte šta je uradila (Foto)

Zahvaljujući velikodušnosti uspešne preduzetnice Nade Obradović iz Užica, porodica Čolić iz Potpeća imala je završenu kuću za zimovanje. Nada Obradović, poznata po svojim filantropskim poduhvatima, sa velikim zadovoljstvom pokreće i aktivno učestvuje u raznim humanitarnim inicijativama.

Njena altruistička priroda proizlazi iz uvjerenja da je njeno vlastito blagostanje suštinski povezano s dobrobiti drugih. Nakon što su otkrili da njihov najmlađi radnik živi u nekompletnom i lošem domu, radnici su odgovorili na Nadinu molbu ili uskratili plaće ili osigurali da cijene ostanu na minimumu.

Prema riječima molera Miodraga Starčevića, “željno se odazivamo njenim pozivima jer smo svjesni da se radi o smislenim i vrijednim poduhvatima.” Čolići su za samo dva i po mjeseca uspjeli opremiti kuću, uvesti grijanje i povratiti povjerenje u život i čovječanstvo.

Prema riječima majke Radojke Čolić, njena sreća je bila nemjerljiva kada se sin zaposlio u dobroj porodici koja joj je pružila značajnu pomoć. Cijeli proces se odvijao bez problema, jer su čak preuzeli inicijativu da ga upoznaju i dovrše svoju kuću. Zaposleni su istakli da im Nada nije samo poslodavac, već bliska porodica, poznata po strogom, ali fer pristupu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *